Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 254.2 mg
 - Vláknina 3600 mg
 - Vitamín A 3600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nasypeme práškovou želatinu, přidáme teplou vodu, rozmícháme a necháme ji nabobtnat. Mezitím omyté a odkapané jahody dáme do mísy, pak k nim přimícháme namočenou želatinu, přidáme vanilkový extrakt, lžičku javorového sirupu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme.
 - 
                                2
V hrnci si přivedeme k varu trochu vody, na hrnec posadíme mísu, do ni dáme předem předšlehané bílky a nad parou je vyšleháme na tuhý sníh. Pak mísu se sněhem odstavíme z plotny a když pěna zchladne, postupně do ní metličkou zašleháme jahodovou směs.
 - 
                                3
Vzniklé pyré rozdělíme do misek, vložíme je do lednice, aby zatuhlo.
 - 
                                4
Před podáváním v misce rozmačkáme očištěný a omytý černý rybíz. Misky s jahodovou pěnou polijeme rozmačkaným rybízem a hned servírujeme.