Jahodové kopečky s bílou čokoládou
Suroviny
- 200 g Jahody zahradní
 - 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
 - 100 g Cukr moučka
 - 70 g Bílá čokoláda
 - 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 37 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 34.6 mg
 - Draslík 71.5 mg
 - Vláknina 709.7 mg
 - Vitamín A 709.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr a promícháme. Poté přidáme studené nastrouhané máslo (pouze 5 lžic) a rukama prohněteme.
 - 
                                3
Jahody nasekáme na kousky a přidáme je do směsi spolu s nasekanou bílou čokoládou. Dobře propracujeme.
 - 
                                4
Těsto rozdělíme do 12 kopečků na pečícím papíře. Pečeme 16 – 20 minut.
 - 
                                5
Mezitím si připravíme polevu: smícháme citronovou šťávu a rozpuštěné zbylé máslo a postupně přidáváme cukr za stálého šlehání. Pokud už se vám zdá poleva dost hustá, přestaňte přidávat cukr.
 - 
                                6
Kopečky přelijeme polevou a podáváme.