Sirup z čerstvých malin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Kyselina citrónová
  • 2 l Maliny
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 174 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 174 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 305 mg
  • Vláknina 26000 mg
  • Vitamín A 26000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Vložíme do větší sklenice nebo nerezové nádoby a necháme cca 2 dny kvasit při pokojové teplotě. Mezitím několikrát promícháme.

  • 2

    Poté směs prolisujeme a scedíme přes plátno do čisté nádoby. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou šťávy, zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí. Přivedeme k varu, přilijeme zbylou šťávu a za stálého míchání opět zahřejeme k bodu varu. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vzniklou na povrchu sebereme. Krátce povaříme, odstavíme, přecedíme přes plátno a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.

  • 3

    Zavíčkujeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu