Pstruh na mandlích a hroznech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1120 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 110 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 320 mg
 - Draslík 2092.8 mg
 - Vláknina 8939.8 mg
 - Vitamín A 8939.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj plátky citronu a na ně položíme osolené pstruhy. Přelijeme polovinou rozpuštěného másla, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a orestujeme na něm plátky mandlí. Přisypeme omyté, rozpůlené hroznové víno, přilijeme víno, osolíme, opepříme a vše povaříme 2 minuty.
 - 
                                3
Po 20 minutách pečení přelijeme pstruhy připravenou mandlovou směsí a dopékáme ještě 5 minut.