Pečené plněné hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 12 kávová lžička Cukr krupice
  • 12 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 44.7 mg
  • Draslík 367.8 mg
  • Vláknina 20328 mg
  • Vitamín A 20328 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky neloupeme, jen odkrojíme špičku a vydlabeme jádřince. Vnitřek hrušky naplníme směsí sekaných ořechů, cukru a hrozinek.

  • 2

    Alobal dáme do pekáče, potřeme máslem, postavíme na něj hrušky a dobře je zabalíme.

  • 3

    V předehřáté troubě na 180°C pečeme zhruba 10 minut.

  • 4

    Hrušky podáváme s ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu