Hrušky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 110 g Cukr krupice
  • 300 ml Víno červené
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 6 ks Hrušky
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 502.5 mg
  • Vláknina 32897.3 mg
  • Vitamín A 32897.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole svaříme vodu s vínem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Malé hrušky oloupeme (stopky neodkrojíme) a vložíme do vroucí směsi. Na mírném plameni zahříváme zhruba 20 minut. Poté hrušky vyjmeme a necháme vychladit.

  • 2

    Smetanu ušleháme s trochou vinné směsi a na miskách zdobíme hrušky.

Komentáře k receptu