Roketový salát s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 372.2 mg
 - Vláknina 5891.3 mg
 - Vitamín A 5891.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný fenykl pokrájíme vhodným nástrojem na velmi tenké plátky, ponoříme do mísy s ledovou vodou, necháme 15 minut máčet, plátky poté budou křehčí.
 - 
                                2
Zatím do uzavíratelné nádoby vložíme všechny ingrediemce na zálivku a protřepeme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do mísy, přidáme roketu, okapané plátky zázvoru, před podáváním pokapeme zálivkou a ozdobíme nadrhnutou řeřichou.