Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kompot brusinkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cukr skořicový
  • 800 g Jelení maso
  • 400 g Hrušky
  • 400 ml Víno bílé
  • 500 ml Víno červené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 1037.2 mg
  • Vláknina 8390 mg
  • Vitamín A 8390 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykoštěné jelení maso vložíme do hrnce s rozpáleným máslem a zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme červeným vínem, vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  • 2

    Maso vyjmeme, necháme okapat, do šťávy nalijeme brusinkový kompot, krátce povaříme a odstavíme. Zakápneme citronovou šťávou, koňakem a rozmixujeme dohladka. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, krátce povaříme v bílém víně, necháme okapat a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru.

  • 3

    Na talíře nalijeme brusinkovou omáčku, do ní vložíme jelení maso nakrájené na plátky, doplníme půlkami skořicových hrušek a podáváme.

Komentáře k receptu