Steak ze zvěřiny
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 640 g Srnčí kýta
 - 4 kávová lžička Kompot brusinkový
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.25 ks Citrony
 - 2 ks Jablka
 - 4 ks Jalovec
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1769 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 154 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 104 mg
 - Draslík 336.5 mg
 - Vláknina 9337.3 mg
 - Vitamín A 9337.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a citronovou šťávou. Maso marinujeme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.
 - 
                                2
Steaky necháme okapat, osolíme je a zprudka grilujeme po obou stranách tak, aby maso uvnitř zůstalo krvavé.
 - 
                                3
Podáváme s grilovanými plátky jablek, ozdobenými brusinkami.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety a lišky dušené na másle.