Jablkový salám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 392.4 mg
 - Vláknina 11441.1 mg
 - Vitamín A 11441.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vody a cukru uvaříme hustý sirup, přidáme nastrouhaná jablka a uvaříme hustou kaši.
 - 
                                2
Do kaše zamícháme plátky mandlí, hrozinky, skořici, hřebíček, citronovou šťávu a kůru a nakonec mleté ořechy.
 - 
                                3
Částečně vychladlou hmotu dáme na vál posypaný moučkovým cukrem. Vyválíme tvar tenkého salámu a necháme jej několik dní schnout.
 - 
                                4
Salám nakrájíme na plátky a podáváme.