Křupavá jablíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 298.5 mg
 - Vláknina 11401.5 mg
 - Vitamín A 11401.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí.
 - 
                                2
Dáme je do zapékací mísy nebo formy o rozměrech 22x22 cm.
 - 
                                3
Smícháme hnědý cukr, mouku, ovesné vločky a máslo. Vše zpracujeme na drobenku, kterou nasypeme na jablka ve formě.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 30 minut, až je drobenka na povrchu křupavá. Rozdělíme je na talířky a ihned podáváme, nebo je můžeme nechat vychladit a podávat studená.
 - 
                                5