Pečená jablka a datle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 14.1 mg
 - Draslík 827.8 mg
 - Vláknina 38023 mg
 - Vitamín A 38023 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je do máslem vymazané ploché zapékací misky.
 - 
                                2
K jablkům přimícháme rozpůlené a vypeckované datle, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu i kůru, celou skořici. Vše zakapeme medem.
 - 
                                3
Přiklopíme a pečeme 45-55 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Dezert podáváme teplý nebo vychlazený. Při podávání každou porci posypeme skořicí a přelijeme jogurtem.