Kachna na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1450 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 126 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 33.5 mg
 - Draslík 293.4 mg
 - Vláknina 9859.5 mg
 - Vitamín A 9859.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunku pokrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.
 - 
                                3
3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.
 - 
                                5
Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.
 - 
                                6
Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
 - 
                                7
Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.