Sladká šafránová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 135.9 mg
 - Vláknina 2300 mg
 - Vitamín A 2300 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži zalijeme 1/2 l vody. Oloupeme kdouli, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Smícháme s rýží, přidáme cukr a zahřejeme. Při mírné teplotě necháme asi 15 minut bobtnat.
 - 
                                2
Blizny šafránu zalijeme 4 polévkovými lžícemi vody a počkáme, dokud voda nezežloutne. Poté přilijeme k rýži a povaříme dalších 10 minut, dokud rýže nezměkne.
 - 
                                3
Přimícháme do rýže citronovou šťávu, rozdělíme ji do dezertních misek a vložíme na studené místo.
 - 
                                4
Posekaná pistáciová semena a piniová semena opražíme na suché pánvi. Horkou vodou opláchneme hrozinky a necháme je okapat. Vyjmeme semínka z granátového jablka.
 - 
                                5
Šafránovou rýži podáváme posypanou pistáciemi, piniovými semeny, mandlemi, hrozinkami a semeny granátového jablka.