Čokoládový nákyp s ovocnou pěnou
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 55 g Mouka pšeničná hrubá
 - 35 g Strouhanka
 - 20 g Strouhanka
 - 120 g Cukr moučkový
 - 180 g Cukr moučkový
 - 0.25 ks Citrony
 - 6 ks Jablka
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
 - Sacharidy 144 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 134 g
 - Cholesterol 577.3 mg
 - Draslík 594.6 mg
 - Vláknina 15057.5 mg
 - Vitamín A 15057.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo umícháme, střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky a utřeme do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a strouhanku.
 - 
                                2
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový nákyp podáváme s ovocnou pěnou nebo jen posypeme cukrem.
 - 
                                3
Na pěnu omyjeme jablka a na pánvi v troubě upečeme doměkka. Ještě horké prolisujeme žíněným sítem do mísy, přimícháme cukr, citronovou šťávu a bílky a cca 45 minut třeme. Pěnu dáme k ledu, necháme vychladit a k nákypu podáváme studenou.