Jablkový salám s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 117 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 324.3 mg
 - Vláknina 12010 mg
 - Vitamín A 12010 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr svaříme ve vodě až se hodně táhne, vložíme do něj oloupaná a na čtvrtiny nakrájená jablka a uvaříme na hustou kaši. Přidáme nakrájené mandle, strouhanou citronovou kůru a šťávu vymačkanou z citronu.
 - 
                                2
Důkladně promícháme, necháme vychladnout a vyklopíme na cukrem posypané prkénko. Vytvarujeme šišku, zabalíme do navlhčeného pergamenového papíru a sušíme 4-5 dní. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.