Salát bramborový s fazolemi a jablkem
Suroviny
- 225 g Brambory
 - 100 g Fazole červené
 - 125 g Fazole Borlotti
 - 250 g Salát hlávkový
 - 2 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Šalotka
 - 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 586.6 mg
 - Vláknina 8360 mg
 - Vitamín A 8360 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtvrtky brambor vaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou 15 minut. Necháme okapat a dáme do misky. Brambory přidáme k jablku nakrájenému na kostičky, paprikám, pokrájené šalotce, fenyklu a míchaným fazolím a promícháme.
 - 
                                2
V misce ušleháme červený vinný ocet, hořčici, olivový olej, rozetřený česnek a nasekaný tymián a touto zálivkou přelijeme salát.
 - 
                                3
Talíř obložíme listy hlávkového salátu a bramborovou směs dáme doprostřed a ihned podáváme.