Jablečné čatní s čajoty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 76.7 mg
 - Vláknina 1611.6 mg
 - Vitamín A 1611.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka, čajoty a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, zázvorový kořen nastrouháme, česnek i chilli papričky na jemno rozsekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla přibližně hodinu, než čatní zhoustne.
 - 
                                2
Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.
 - 
                                3
Chceme-li mít čatní ostřejší, přidáme více chilli papriček.