Vařený dresink
Suroviny
- 500 ml Mléko - podmáslí
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Cibule
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Víno bílé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 57 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0.9 mg
 - Draslík 158.8 mg
 - Vláknina 4582.7 mg
 - Vitamín A 4582.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve očistíme jablka a cibuli, jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na větší kousky.
 - 
                                2
V hrnci vaříme zhruba 15 minut podmáslí, mléko, kari, cukr, víno a připravená jablka s cibulí.
 - 
                                3
Po uvaření odstavíme, po vychladnutí přimícháme olej, ocet, majonézu a nakrájenou pažitku. Dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme důkladně vychladnout, poté ihned servírujeme.