Jablečný džem s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 322.7 mg
 - Vláknina 12812.5 mg
 - Vitamín A 12812.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušená jablka necháme několik hodin namáčet ve vodě, aby změkla. Poté smícháme s cukrem, nadrobno nasekanými mandlemi a šťávou vymačkanou z citronu. Za stálého míchání cca 40 minut povaříme.
 - 
                                2
Do směsi přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozlijeme do sklenic, vzduchotěsně uzavřeme a necháme vychladnout.