Sirup z čerstvých jablek a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 174 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 174 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 231 mg
 - Vláknina 11000 mg
 - Vitamín A 11000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé hrušky a jablka omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a každý druh zvlášť rozdrtíme a vylisujeme. Šťávy odložíme a necháme stát do druhého dne, aby se usadil kal. Poté stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu a smícháme dohromady.
 - 
                                2
Zvolna zahřejeme, přisypeme postupně cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a ihned rozdělíme do ohřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychaldnutí uložíme v tmavé a studené místnosti.