Chodské lívanečky z bramborového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 70.3 mg
 - Draslík 535.8 mg
 - Vláknina 7450 mg
 - Vitamín A 7450 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem omyjeme brambory, v hrnci se 7 dl vody je uvaříme do měkka (přibližně 20 minut). Brambory scedíme, necháme mírně vychladnout a oloupeme, následně je dáme do mísy, zakryjeme poklicí a odložíme je.
 - 
                                2
Druhý den brambory jemně nastrouháme, dáme opět je do mísy, přisypeme hrubou mouku, přidáme vejce, rozpuštěné vlahé máslo, ochutíme solí, cukrem a těsto dobře promísíme. Na pomoučený válu vytvoříme plát, ze kterého vykrajujeme placičky o průměru přibližně 10 cm. Plech vytřeme olejem a necháme v předehřáté troubě rozpálit při 220°C. Lívanečky opatrně vložíme na plech a pečeme do zlatova z obou stran.
 - 
                                3
Upečené potřeme povidly z jablek, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme.