Jablkové růže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 214 mg
 - Vláknina 7600 mg
 - Vitamín A 7600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme červená jablka s nenarušeným povrchem. Nastrouháme je na struhadle na tenké plátky a rozprostřeme těsně vedle sebe na pergamen. Sušíme na sluníčku nebo na teplém místě.
 - 
                                2
Jakmile jsou ne zcela vysušené, zarolujeme vždy první plátek na špejli tak, aby konec špejle nebyl vidět. Poté postupně přikládáme další lístky a vždy pootočením špejle obalíme již stávající. Poslední plátek propíchneme drátkem a malým uzlíkem ukončíme.
 - 
                                3
Použijeme jako jedlou dekoraci.