Podžárka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 937 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 92.3 mg
 - Draslík 749.6 mg
 - Vláknina 8350 mg
 - Vitamín A 8350 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libovou vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky, naklepeme ji, a pak nakrájíme na nudličky. Dále nadrobno nakrájíme cibuli a na hranolky oloupaná sladká jablka a nasucho opražíme hladkou mouku.
 - 
                                2
Nudličky masa v kastrole na sádle prudce opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté zaprášíme opraženou moukou, vložíme jablečné hranolky, zalijeme horkým osoleným zeleninovým vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka asi 30 minut. Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Podžárku podáváme s dušenou rýží.