Jablečné řezy
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 200 g Cukr krupice
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 100 g Mouka polohrubá
 - 100 g Hera
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Skořicový cukr
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 1 kg Jablka
 - 7 polévková lžíce Voda pitná
 - 8 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kakao holandské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 167.1 mg
 - Vláknina 6208 mg
 - Vitamín A 6208 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zvlášť zpracujeme suroviny na tmavé těsto a na světlé řídké těsto - v míse vždy vše dobře rozmícháme.
 - 
                                2
Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme tmavé těsto. Na těsto naneseme oloupaná, nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým cukrem a nasekanými ořechy. Zalijeme světlým řídkým těstem.
 - 
                                3
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.