Zelené jablko s praženými mandlemi, vanilkovým krémem a portským želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 45.4 mg
 - Draslík 518.3 mg
 - Vláknina 17413 mg
 - Vitamín A 17413 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 12.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Společně s plátkem másla a několika zrníčky z vanilkového lusku je orestujeme na pávi a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Strouhanku a loupané mandle smícháme v poměru 1:3, opražíme na pánvi a nasypeme do pohárových sklenic. Přidáme jablka a zasypeme znovu mandlovou směsí. Navrstvíme ušlehanou smetanu se zbylými semínky z vanilkového lusku.
 - 
                                3
Želatinu necháme rozpustit ve víně, vychladíme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Sklenice dozdobíme ovocem, kostičkami želatiny, případně lístkem máty a podáváme.