Rychlý broskvový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 242.5 mg
- Vláknina 3718.4 mg
- Vitamín A 3718.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme 100g změklého másla s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme mléko a nakonec po částech přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
2
Plech vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Rozetřeme na něj připravené těsto a necháme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut zapéct.
-
3
Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na dílky a urovnáme na zapečený korpus. Koláč v troubě dopečeme dorůžova a ještě horký poprášíme moučkovým cukrem.
-
4
Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 26.07.2015 20:03:23
Připravovala jsem z poloviční dávky v kulaté formě a opakovat už nebudu. Spíš doporučuji třít jen cukr s vejcem a pak přidat rozpuštěný a vlahý tuk, jinak se hmota zdrcne. Nakrájené broskve bych dala na těsto hned před pečením. Rozložila jsem po krátkém zapečení, ale ovoce na povrchu nedrží a při konzumaci sjíždí dolů. Těsto bylo i trochu tužší, přidala bych malinko mléka. U mě tento moučník nijak moc nezabodoval.
Odpovědět