Koláč z kukuřičného těsta se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Švestky
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 100 g Med včelí
  • 250 g Mouka kukuřičná
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 315.7 mg
  • Vláknina 3917 mg
  • Vitamín A 3917 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a necháme okapat.

  • 2

    V misce připravíme drobenku? polohrubou pšeničnou mouku smícháme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme olej a promícháváme, až vznikne drobenka.

  • 3

    V míse rozšleháme vejce s medem a vodou. V druhé míse smícháme kukuřičnou mouku s práškem do pečiva, pomalu ji přisypáváme a přimícháváme k rozšlehanému vajíčku.

  • 4

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně rozprostřeme.

  • 5

    Na těsto položíme půlky švestek, vše posypeme připravenou drobenkou.

  • 6

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je koláč již upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.

  • 7

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu