Krab s broskvemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Broskve
  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 1000 g Krab
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 6 ml Tabasco
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 1824 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 334 mg
  • Draslík 2101.5 mg
  • Vláknina 6045.4 mg
  • Vitamín A 6045.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kraba omyjeme a dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořená.

  • 2

    Přidáme pokrájenou mrkev, cibuli, bylinky a víno. Osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté odstavíme z plamene a necháme vystydnout.

  • 3

    Obereme maso z vařeného kraba.

  • 4

    Broskve oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na drobné kousky, které rozmačkáme vidličkou.

  • 5

    Pyré smícháme s krabím masem, osolíme část směsi ochutíme tabascem, část paprikou a zakysanou smetanou.

  • 6

    Krabí krunýř vyplníme nejprve jednou, poté druhu směsí a poprášíme paprikou.

  • 7

    Necháme dobře vychladit a ihned podáváme.

Komentáře k receptu