Vepřová plec s třešňovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 1187.6 mg
 - Vláknina 9709.6 mg
 - Vitamín A 9709.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6712.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso dobře omyjeme, prošpikujeme rozmarýnem a dáme marinovat na 120 minut do oleje s nasekaným rozmarýnem a pepřem. Poté maso pečeme 90 minut při 225 °C. Občas přelijeme vypečenou šťávou. Jakmile pečeně zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C.
 - 
                                2
Třešně vypeckujeme a necháme 15 minut povařit, podlité 100 ml vody, šťávu osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Třešně přidáme 15 minut před koncem pečení do pekáčku.