Fíky s ořechovým krémem
Suroviny
- 400 g Sýr Ricotta
 - 150 g Ořechy pekanové
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Vanilkový lusk
 - 1 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 16 ks Fíky čerstvé
 - 0.5 hrst Meduňka
 - 3 cl Víno portské
 - 6 polévková lžíce Sirup javorový
 - 6 polévková lžíce Sirup Monin - grenadina
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 51 mg
 - Draslík 1220.5 mg
 - Vláknina 30985.2 mg
 - Vitamín A 30985.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté fíky osušíme a rozpůlíme.
 - 
                                2
Sýr rozmícháme s javorovým sirupem a grenadinou. Přimícháme skořici, vanilku a hřebíček, porstké víno, očištěnou meduňku a nasekané oříšky. Vše řádně promícháme, směs navršíme na půlky fíků a servírujeme ozdobené lístečky meduňky.