Humrový salát s avokádem
Suroviny
- 230 g Fazolové lusky zelené
 - 600 g Humr
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Avokádo
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Kerblík
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 573 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 986.9 mg
 - Vláknina 11674.2 mg
 - Vitamín A 11674.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.
 - 
                                2
Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.
 - 
                                3
Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.
 - 
                                4
Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.
 - 
                                5
Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.