Avokádo s rybí náplní
Suroviny
- 300 g Pstruh
 - 5 g Petržel - nať
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Avokádo
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 7 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 57.5 mg
 - Draslík 1471.2 mg
 - Vláknina 30355.2 mg
 - Vitamín A 30355.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.4 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Zeleninu krátce povaříme v 500 ml vody a slijeme. Tekutinu zachytíme a přidáme do ní sůl a lžíci citronové šťávy.
 - 
                                2
Pstruha omyjeme, vložíme do vývaru a povaříme asi 10 minut. Vyjmeme, odstraníme hlavu, kosti, rybu nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, vydlabeme dužinu tak, aby zůstal 1/2cm okraj, zakapeme citronovou šťávou. Vydlabanou dužinu rozmixujeme se smetanou a mlékem, osolíme, opepříme, omáčku ochutíme trochou citronové šťávy.
 - 
                                4
Pstruha, papriky a cibuli smícháme, osolíme, opepříme, směsí naplníme avokáda. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s omáčkou.