Listové saláty s čerstvými fíky
Suroviny
- 30 g Ořechy vlašské
 - 50 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 50 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Salát kadeřavý
 - 100 g Salát Polníček
 - 4 ks Fíky čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Džus jablečný
 - 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 11.1 mg
 - Draslík 454.2 mg
 - Vláknina 7857.8 mg
 - Vitamín A 7857.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát, polníček a kadeřavý salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Vsypeme do mísy a promícháme.
 - 
                                2
Nivu vidličkou rozmačkáme a smícháme se zakysanou smetanou. Postupně přiléváme ocet, olej a jablečnou šťávu, aby vznikl hladký krém. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme.
 - 
                                3
Fíky omyjeme, osušíme a konce se stopkou odřízneme. Fíky rozdělíme na osminky.
 - 
                                4
Směs salátů zalijeme dresinkem a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme osminkami fíků. Povrch posypeme nasekanými ořechy.
 - 
                                5
Můžeme podávat s rozpečenou bagetou.