Jablečné čatní s fíky
Suroviny
- 750 g Jablka
 - 500 g Brusinky
 - 250 g Fíky sušené
 - 400 g Cukr krupice
 - 500 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 326.3 mg
 - Vláknina 13194.7 mg
 - Vitamín A 13194.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme kastrol a vložíme do něj omytá, očištěná a na kostičky nakrájená jablka, cibuli, fíky a brusinky. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
 - 
                                2
Nakonec přidáme cukr, hřebíček, zázvor, skořici, pepř, sůl, ocet, vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 50 minut.
 - 
                                3
Hotovým čatní naplníme čisté zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.