Lososový salát s avokádem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 200 g Losos - filety
 - 200 g Rajčata Cherry
 - 20 g Kapary
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Avokádo
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pomeranče
 - 0.5 dl Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 455 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 1061.1 mg
 - Vláknina 20382.5 mg
 - Vitamín A 20382.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososa osolíme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka z obou stran opečeme. Avokádo oloupeme, nakrájíme a hned pokapeme šťávu z 1 ks citrónu. Špenátové listy omyjeme, natrháme a dáme do mísy, přidáme rozpůlená rajčata, promícháme, upečeného lososa nakrájíme na úhledné kostky, přimícháme do mísy, kam dáme i nakrájené avokádo. Připravený salát zalijeme dresinkem.
 - 
                                2
Dresink: Kapary, olej, šťávu z 1 ks pomeranče, ocet a pepř dáme do mixéru a rozmixujeme.