Lahodné košíčky
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
 - 60 g Hroznové víno
 - 15 g Zázvor nakládaný
 - 35 g Džem meruňkový
 - 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 2 ks Kiwi
 - 2 ks Hrušky
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 9.4 mg
 - Draslík 59.1 mg
 - Vláknina 1844 mg
 - Vitamín A 1844 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto: mouku a sůl dáme do mísy s máslem a zpracujeme prsty
 - 
                                2
na drobenku. Vmícháme cukr a přidáme dost vody, aby vzniklo měkké vláčné těsto. Zabalíme a chladíme nejméně 30 minut.
 - 
                                3
Na pomoučeném vále vyválíme tenké těsto. Formičkou vykrájíme 16 koleček. Kolečka lehce vmáčkneme do formiček na košíčky. Propícháme je vidličkou a pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Necháme je ve formičkách 10 minut, pak je vyjmeme a odložíme na drátěnou podložku. Necháme úplně vychladnout.
 - 
                                4
Ušleháme tvaroh, citronovou šťávu a cukr. Polovinu hmoty rozdělíme do 8 košíčků. Ozdobíme plátky kiwi a dáme stranou. Ke zbývající hmotě přidáme zázvor a rozdělíme do dalších košíčků. Ozdobíme kousky hrušek.
 - 
                                5
Rozpustíme džem, prolisujeme a nalijeme na košíčky.