Indická banánová halva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 915.9 mg
 - Vláknina 16737.3 mg
 - Vitamín A 16737.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme na rozpáleném másle. Mírně podlejeme vodou a podusíme. Poté je rozmačkáme na kaši.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na sirup. Když je uvařený na nitku, přilijeme ho k banánům, vmícháme nasekané mandle a ořechy, přidáme vanilkovou esenci. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, pak směs rozválíme na vymazaný plech. Poprášíme tlučeným kardamomem a muškátovým oříškem, nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a podáváme.