Banánový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 597.4 mg
 - Vláknina 10480 mg
 - Vitamín A 10480 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K výrobě likéru budeme potřebovat 6-7 středně velkých banánů.
 - 
                                2
V nerezovém hrnci přivedeme k varu 1 litr hruškové šťávy. Jakmile bude teplota šťávy na 80°C, vložíme do ní čerstvě oloupané banány, které v tekutině rozmačkáme.
 - 
                                3
Pak šťávu s banány necháme pomalu vychladnout na 40°C a po hodině vše prolisujeme přes nylonový sáček.
 - 
                                4
Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 3-5 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme.
 - 
                                5
700 ml šťávy smícháme s 200 ml vodky a 100 ml invertního cukrového sirupu. Pode chuti přimícháme kyselinu citrónovou.
 - 
                                6
Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.