Thajské sladkokyselé vepřové s ananasem
Suroviny
- 115 g Ananas
 - 400 g Vepřové maso libové
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Cibule červená
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 382.6 mg
 - Vláknina 4668.3 mg
 - Vitamín A 4668.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2530.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso před zpracováním necháme alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm dozlatova na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme 4-5 minut. Přidáme plátky cibule, rybí omáčku, cukr a opepříme dle chuti. Promícháme a cca 3-4 minuty prohřejeme.
 - 
                                3
Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku bez semínek, na plátky pokrájenou okurku, měsíčky cherry rajčátek, kousky ananasu a jarní cibulky a za stálého míchání cca 3-4 minuty osmahneme.
 - 
                                4
Hotovou směs přemístíme do servírovací mísy, dozdobíme snítkami koriandru, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.