Rybí knedlíčková polévka
Suroviny
- 250 g Filé z aljašské tresky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Avokádo
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.75 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1094 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 127.8 mg
 - Draslík 1064.3 mg
 - Vláknina 17126.2 mg
 - Vitamín A 17126.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a nasekáme šalotku. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm šalotku.
 - 
                                2
Oloupeme, podélně rozpůlíme avokádo a zbavíme ho jádra. Z dužiny umixujeme pyré a promícháme s citronovou šťávou. Avokádové pyré přidáme se zeleninovým vývarem k šalotce a povaříme 30 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
 - 
                                3
Rozsekáme rybu a promícháme se žloutkem a smetanou. V hrnci necháme dostatečné množství osolené vody a z rybí hmoty vytváříme knedlíčky, které vaříme ve vodě 6 minut.
 - 
                                4
Omyjeme kopr a nasekáme ho najemno.
 - 
                                5
Do misek nalijeme polévku, rozdělíme do nich knedlíčky a posypeme koprem.
 - 
                                6
Ihned podáváme.