Fíkové občerstvení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 705 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 487.9 mg
 - Vláknina 10148 mg
 - Vitamín A 10148 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oloupeme čerstvé fíky, nakrájíme je na dílky a dáme do mísy. Pokapeme je limetkovou šťávou a pomerančovým likérem. Omyjeme meduňku, lístky otrháme, přidáme k fíkům, promícháme a necháme asi 7 minut odležet.
 - 
                                2
Ze sušeného hovězího masa ostrým širokým nožem nakrájíme velmi tenké plátky, které stočíme do kornoutků. Sladký červený pomeranč omyjeme, osušíme a nakrájíme na dílky. Listy kadeřavého červeného salátu omyjeme a vodu setřepeme.
 - 
                                3
Na velkou mísu naaranžujeme listy salátu, na ně střídavě poklademe pokrájené fíky s dílky pomeranče, mezi fíky položíme kornoutky sušeného masa, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.