Dort s ananasem a tvarohovým krémem
Suroviny
- 500 g Kompot ananasový
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 95 g Mouka polohrubá
 - 80 g Cukr moučkový
 - 120 g Cukr moučkový
 - 10 g Želatina
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 500 ml Voda pitná
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 251.5 mg
 - Draslík 189 mg
 - Vláknina 5920.4 mg
 - Vitamín A 5920.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
 - 
                                2
V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu.
 - 
                                3
Vychladlý korpus rozřízneme, spodní cíl potřeme krémem, poklademe okapanými kousky ananasu a přikryjeme druhým dílem korpusu. Vrchní díl korpusu opět potřeme krémem, poklademe zbylým ananasem a přelijeme vlažnou želatinou. Dort necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním potřeme zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.
 - 
                                4
Želatinu připravíme z plátkové želatiny. Plátky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Poté ji za stálého míchání zahříváme, až se úplně rozpustí (nevaříme!). Želatinu necháme zchladnout.