Piškotové kostky
Suroviny
- 300 g Kompot ananasový
 - 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 80 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 7 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 150 g Cukr moučkový
 - 30 g Želatina
 - 250 g Tvaroh měkký
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 102.9 mg
 - Draslík 94.4 mg
 - Vláknina 3289.9 mg
 - Vitamín A 3289.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu a necháme vychladnout. Položíme ho na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír.
 - 
                                3
Příprava náplně: Ananasový kompot přelijeme přes cedník a necháme okapat. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, třetinu dáme stranou. Do zbylé vmícháme tvaroh s cukrem. Želatinu dáme do studené vody, za stálého míchání povaříme do bodu varu. Ihned stáhneme z ohně a ještě horkou želatinu vlijeme do tvarohové hmoty. Přidáme okapané ananasové kousky a zamícháme.
 - 
                                4
Korpus překrojíme po délce napůl. Když začne náplň tuhnout, tak ji naneseme na jednu polovinu těsta a přiklopíme druhou půlkou. Zbylou půlkou náplně potřeme povrch koláče. Ihned vložíme do lednice ztuhnout a potom ostrým pilkovým nožem nakrájíme na kostky.