Mražená terina s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1145 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 126 g
 - Cholesterol 96.9 mg
 - Draslík 321.4 mg
 - Vláknina 41287.3 mg
 - Vitamín A 41287.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).
 - 
                                2
Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.
 - 
                                3
Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.
 - 
                                4
Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.