Salát bramborový s kuřecím masem
Suroviny
- 175 g Fazolové klíčky
 - 175 g Arašídy
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 300 g Ananas
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 4 kávová lžička Limetková šťáva
 - 4 ks Brambory
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Cuketa
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 1130.8 mg
 - Vláknina 24072 mg
 - Vitamín A 24072 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.3 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostičky nakrájíme brambory, přivedeme je k varu a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Vystydlé brambory přendáme do salátové mísy. Přidáme k nim nastrouhanou mrkev, pokrájený ananas na kostičky, fazolové klíčky, nakrájené jarní cibulky, nakrájenou cuketu, celer, arašídy a plátky vařeného kuřecího masa. Vše promícháme.
 - 
                                2
Do misky dáme arašídové máslo a vešleháme postupně olivový olej a sójovou omáčku. Vmícháme sekanou chilli papričku, limetkovou šťávu a sezamový olej.
 - 
                                3
Zálivkou přelijeme salát, promícháme a ihned podáváme.