Kapusta sladkokyselá
Suroviny
- 100 g Ananas
 - 750 g Kapusta hlávková
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 2 ks Klobása vepřová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Koření pěti vůní
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 0.01 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 657 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 1052 mg
 - Vláknina 7820.3 mg
 - Vitamín A 7820.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 230.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu opláchneme pod proudem vody a rozkrojíme na čtvrtiny. Ve vařící osolené vodě blanširujeme, pak vyjmeme. Necháme okapat a potom zchladíme v ledové vodě. Pokrájíme na proužky široké asi 1 cm.
 - 
                                2
Na kostičky o hraně asi 1 cm rozkrájíme ananas, klobásky pokrájíme na kolečka široká asi 3 mm.
 - 
                                3
Do připraveného woku vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj proužky kapusty a kostičky ananasu, zasypeme pepřem a kořením pěti vůní a zprudka opékáme. Přilijeme asi polovinu celkového množství vývaru. Vaříme 5 minut. Vložíme klobásková kolečka a necháme provářet na mírném plamenu asi 10 minut.
 - 
                                4
Do vývaru, který nám zbyl, vmícháme škrob, protlak z rajčat, ocet, sójovou omáčku a cukr. Vzniklou směsí přelijeme uvařenou kapustu ve woku. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a podáváme. Pokrm nakonec ještě posypeme nasekaným koriandrem.