Rýže z Bombeje
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 283.8 mg
 - Vláknina 10423.5 mg
 - Vitamín A 10423.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 9.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla.
 - 
                                2
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme.
 - 
                                3
Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle.
 - 
                                4
Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme.