Přírodní kuřecí steak s ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 585 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 465.9 mg
 - Vláknina 1355.2 mg
 - Vitamín A 1355.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a osušíme je. Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na kroužky. Kompotovaný ananas scedíme a šťávu si odložíme.
 - 
                                2
V teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty) maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme téměř dorůžova. Na cibulku poklademe zpět kuřecí plátky, přidáme ananas, vše podlijeme 50-70ml ananasovou šťávou a pod poklicí dusíme přibližně 10 minut, maso by maso mělo být dokonale měkké.
 - 
                                3
Kuřecí steaky dáme na talíře, povrch pokryjeme kousky ananasu, výpekem s cibulkou maso přelijeme a hned servírujeme. Dobrou chuť.