Rostbíf s avokádovým krémem
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 700 g Brambory
 - 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Avokádo
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 57.4 mg
 - Draslík 1406.9 mg
 - Vláknina 16767.3 mg
 - Vitamín A 16767.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worcesterem. Na pekáčku vymazaném olejem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme omyté, neoloupané brambory, které několikrát nakrojíme a posypeme rozmarýnem. Společně dopékáme ještě 30 minut.
 - 
                                3
Oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata vložíme k masu a pečeme.
 - 
                                4
Oloupaný česnek nasekáme, avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme. Pokapeme octem a spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a smícháme s jogurtem.
 - 
                                5
Hotový rostbíf vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na tenké plátky a přelijeme avokádovým krémem.